Werkstraf na achtervolging vermeende dief

donderdag 18 december 2014

Wessem - Woensdagavond is een man (29) uit Helden aangehouden. Hij achtervolgde een auto waarvan hij veronderstelde dat de bestuurder zijn mobiele telefoon had gestolen. Dit liep uit op een bedreiging met een mes en zijn aanhouding.

De verdachte vertelde dat zijn telefoon onlangs was gestolen. Via via kreeghij te horen dat iemand in Belgizijn telefoon had gestolen. Hij kreeginformatie over de auto en waar de man zou wonen.

Woensdagavond ging hij op pad om ervoor te zorgen dat hij zijn telefoon terugzou krijgen. Hij achtervolgde de auto waarvan hij dacht dat de dief in zouzitten. In de auto zat echter een vrouw. Zij wist van niks en schrok van hetfeit dat ze werd achtervolgd. Ze reed hierop naar een caf in Wessem waar op datmoment haar man aanwezig was. Ze vertelde hem het verhaal waarop haar man naarbuiten kwam. De verdachte uit Helden schrok van de man en bedreigde hem met eengroot mes, dat hij al uit zogenaamde voorzorg had meegenomen in zijn auto. Depolitie werd gewaarschuwd, waarop de verdachte zijn mes weggooide. Hij werdaangehouden, later werd ook het weggegooide mes teruggevonden.

De ZSM officier heeft een taakstraf van 60 uur opgelegd. Houdt hij zich daarniet aan, dan komt de zaak alsnog voor de rechter.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Roermond | 112 alarmeringen Roermond | Goedkoop Tanken in Roermond | Supermarkten in Roermond | Weerbericht Roermond