Onderzoek naar voertuigcriminaliteit in volle gang

donderdag 30 juli 2015

Swalmen - Het onderzoek naar aanleiding van een grote actie woensdagavond gericht op de aanpak van voertuigcriminaliteit gaat onverminderd door. De verwachting is dat de komende dagen en weken nodig zijn om de aangetroffen voertuigen en onderdelen te inventariseren, om de herkomst te achterhalen.

Woensdagavond zijn politiemedewerkers gestart met doorzoekingen van eenterrein met diverse panden en loodsen Aan de Wolfsboom en Rijksweg-Noord inSwalmen. Aanleiding is een lopend onderzoek naar voertuigcriminaliteit, oftewelde diefstal en heling van auto-onderdelen en auto?s. Daarbij zal uitvoerigonderzoek worden gedaan naar aanwezige auto?s en onderdelen op het terrein.Hierbij zijn reeds enkele exclusieve motoren en auto?s in beslag genomen enmeegenomen voor nader onderzoek. De aangehouden 42-jarige verdachte uit Weertzal vrijdag worden voorgeleid. De vier andere personen die eerder deze week opeen terrein aan de Reubenberg werden aangetroffen, zijn voorlopig in vrijheidgesteld.

In dit onderzoek werkt de politie samen met het VerzekeringsbureauVoertuigcriminaliteit (VbV) om de aangetroffen voertuigen en auto-onderdelen teinventariseren. Dit om te kunnen vaststellen wat de herkomst is. Het gaat om eenzorgvuldig proces, waarbij het volledige terrein zal worden onderzocht.Verwachting is dat de komende dagen en weken nader onderzoek zal plaatsvinden.Op het perceel is beslag gelegd en het is voorlopig gesloten.

Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) is een gemeenschappelijkinitiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om voertuig-, vaartuig-,werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden. Zij ondersteunen depolitie in het inventariseren van de aangetroffen auto-onderdelen en auto?s inSwalmen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Roermond | 112 alarmeringen Roermond | Goedkoop Tanken in Roermond | Supermarkten in Roermond | Weerbericht Roermond